کد خبر:69290 | 22:22:39 - شنبه 19 آگوست 2023
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
صیادان سیریکی حمایت می‌خواهند/ لزوم پایبندی دستگاه‌های متولی به تعهداتی که در صدور مجوز صید دادند
صیادان سیریکی حمایت می‌خواهند/ لزوم پایبندی دستگاه‌های متولی به تعهداتی که در صدور مجوز صید دادند سیریک – مطالبه جدی صیادان سیریکی در صدور مجوز صید و صیادی، ضرورت صدور مجوز صیادی؛ تدبیر و اهتمام ویژه دستگاه‌های متولی بالا دستی می طلبد گزارش سایت خبری تحلیلی سیریک،  مختار رحیمی: صدور مجوزهای مربوط به کسب و […]

صیادان سیریکی حمایت می‌خواهند/ لزوم پایبندی دستگاه‌های متولی به تعهداتی که در صدور مجوز صید دادند

سیریک – مطالبه جدی صیادان سیریکی در صدور مجوز صید و صیادی، ضرورت صدور مجوز صیادی؛ تدبیر و اهتمام ویژه دستگاه‌های متولی بالا دستی می طلبد

گزارش سایت خبری تحلیلی سیریک،  مختار رحیمی: صدور مجوزهای مربوط به کسب و کارهای صید، صیادی و شیلات توسط درگاه ملی مجوزها بیش از پنج ماه می گذرد، هرچند که صدور مجوز های مربوط به حوزه شیلات و صید و صیادی تاخیر دو دهه ای و چند ساله ای داشتند، و مجوزهای مربوط به کسب و کار فعلالان این بخش چند سال بود که در شهرستان سیریک و حتی در استان هرمزگان و کشور صادر نشده بوده است، تا اینکه صدور مجوزهای حوزه شیلات از درگاه ملی مجوزها کشور و با درج دقیق جزئیات مربوط به افراد مشمول این بخش و همچنین اطلاعات مربوط به شناورها، هویت آنها و درج صلاحیت های لازم و شماره شناسایی آنها فرآیند صدور مجوزها از ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ آغاز شد.

ولی هر چند که صدور مجوزهای مربوط به صیادی و شیلات از درگاه ملی مجوزها شروع گردید، اما سازمان شیلات از صدور این مجوز سرباز میزد، و چون صدور این مجوز از درگاه ملی مجوزها کشور در زمان و موعد مقرر قانونی آن گذشته بود و از طرفی درگاه ملی مجوزها نیز مکلف بود فعالان اقتصادی و کارآفرینان را معطل نگه ندارد، این درگاه از تاریخ ۳ خرداد ماه سال ۱۴۰۲ پیش از اقدام وزارت جهاد کشاورزی اقدام در زمینه صدور مجوزهای صید و صیادی را شروع کرد، و در همین راستا بالغ بر ۱۵۰ نفر صیاد و ۱۰۰ فروند شناور صیادی در شهرستان سیریک ثبت نام نمودن و مجوز صید و صیادی را از درگاه ملی مجوزها کشور اخذ نمودند.

اداره شیلات سیریک، برای صدور مجوز صید هیچگونه گامی برای صیادان برنداشته

که با ثبت نام این تعداد مجوز صید و صیادی در این شهرستان می توان گفت که این شهرستان به عنوان قطب صید و صیادی استان نام برد، و این مهم بیانگر نقش صید و صیادی در معیشت این ساحل نشینان است و بی شک پایداری و ارتقای صید و صیادی، پایداری اشتغال و رونق اقتصادی در این شهرستان را به دنبال دارد که حمایت همه جانبه استانی و ملی از صید و صیادی اصولی مردم این شهرستان را طلب می کند، و نیاز است که حل مشکلات و مسائل جامعه صیادی از اولویت های مهم شیلات هرمزگان و استانداری هرمزگان باشد، ولی متاسفانه اداره شیلات سیریک هیچ تلاشی برای ارتقای رفاه و خدمات رسانی بخصوص در صدور مجوز صید و صیادی برای صیادان این شهرستان اقدامی ننموده است، در صورتی که این صیادان و مردم سیریک امید داشتند که با توجه به حساسیت های مثبت به وجود آمده در این حوزه ورود سازنده و تعامل محور سازمان شیلات ایران، استانداری هرمزگان و اداره کل شیلات هرمزگان شاهد گام هایی ارزنده برای حوزه صید و صیادی این شهرستان باشند.

 

شرط قبولی گواهی صید، بر اساس ثبت سامانه سماک شد تا مورد تائید سازمان شیلات قرار گیرد

البته با پیگیری و با هماهنگی کارشناسان درگاه ملی صدور مجوزهای وزارت اقتصاد و متناسب با چارچوب‌های این درگاه زمینه و زیرساخت های لازم برای صدور الکترونیکی مجوز صید و صیادی در این درگاه نیز فراهم شد.

و معهذا در همین راستا صدور مجوز گواهی صید و صیادی از طریق درگاه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) رونمایی شد، و مقرر شد که تمام افرادی که متقاضی مجوز صید و صیادی هستند از هر طریق اقدام به ثبت درخواست خود در سامانه سماک که به درگاه ملی مجوز‌های کشور متصل است اقدام نمایند، و سازمان شیلات کشور و بخصوص شیلات هرمزگان خط و نشان کشید که مجوزی که ثبت سامانه سماک نشده را قبول نخواهد داشت، پس اینجا بود که با پیگیری های کارشناسان درگاه ملی مجوزهای وزارت اقتصاد فرآیند صدور مجوزهای صیادی را به اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان محول نمودند،

و این اداره کل هم مقرر نمودند که صیادان پس از هماهنگی با تعاونی‌های صیادی باید به اداره ثبت شناورها در سراسر استان مراجعه کنند و پس از ارائه مدارک و بازرسی فنی، برای شناورهای خود پلاک دریافت کنند، و بازهم صیادانی که مجوز صید و صیادی که از درگاه ملی مجوزها اخذ نمودند به دره بسته خوردند و بازهم درد آنها مداوا نکردید.

۲۶ مرداد آخرین فرصت به صیادان برای دریافت مجوز

و از آنجایکه بنا بر صحبت های مهدی دوستی استاندار هرمزگان؛ چهارشنبه شب در نشستی که با نمایندگان جامعه صیادی استان داشته ، و با اشاره به طرح ساماندهی قایق‌های صیادی بیان کرده بودند که نهایتاً تا پنج‌شنبه هفته آینده یعنی ۲۶ مرداد ماه سال جاری تعاونی‌های صیادی فرصت دارند که جاماندگان در این طرح و افرادی که اطلاعاتشان به صورت ناقص ثبت شده است را معرفی کنند، و همین بیانات استاندار ترس در بین صیادان سیریکی نیز بیشتر کرده که از دریافت مجوز صید و صیادی به خاطر کم کاری مسئولان و متولیان شیلات باز خواهند ماند.

درگاه ملی مجوزها هم زورش به شیلات نرسید/دریافت مجوز صید برای صیادان بین دستگاها دست‌ به دست می شود

حمید آتش پرور یکی از صیادان بومی سیریک در گفتگو با خبرنگار سایت خبری تحلیلی سیریک، با اذعان به اینکه، ما صیادان سیریکی سال‌ها است که چشم انتظار دریافت  مجوز صیادی هستیم و اکنون تعدادی هم موفق شدیم که از درگاه ملی مجوزها، مجوز صیادی دریافت کنیم، اما شیلات هرمزگان این مجوز قبول ندارند، بیان کرد: اداره شیلات صدور مجوز فعالیت صید و صیادی که از درگاه ملی مجوزها گرفتیم را مشروط به ثبت درخواست دوباره در چند سامانه دیگر کرده که این موضوع سبب شده که ما صیادان از این مجوز که از درگاه ملی مجوزها گرفته ایم بهره ای نبریم.

آتش پرور با بیان اینکه برای دریافت مجوز صید و صیادی هر کاری که گفتند ما صیادان انجام دادیم ولی تا کنون بی نتیجه بوده، گفت: اول به ما گفتند که با صدور مجوز از درگاه ملی مجوزها شما صاحب گواهی صید می شوید که ما رفتیم از این درگاه مجوز صید گرفتیم ولی این مجوز مورد قبول شیلات نبوده است.

وی با بیان اینکه، درگاه ملی مجوزها هم زورش به شیلات نرسید،خاطرنشان کرد: مرحله بعدی به ما گفتند که مجوزی که از درگاه ملی مجوزها گرفتید ببرید به اداره بنادر که ما رفتیم و گفتند که شناورتان را باید بیمه کنید، که ما رفتیم و بیمه هم کردیم و بعد از ما خواستند که کارت ناخدایی بیاورید، و گفتند پرونده خود کامل کنید که برای بازرسی می آیند.

وی با بیان اینکه، ما صیادان نقش درگاه ملی مجوزها در این بخش نفهمیدم که چیست، افزود: با مجوزی که صیادان اجازه نداشتند که صید کنند، چرا به ما گفتند که شما مجوز صید بگیرید.

وی تصریح کرد: مجوز صید که اداره بنادر ودریانوردی صادر کند باز مورد تایید شیلات نیست و با این مجوز به صیادان اجازه صید نمی دهند.

آتش پرور با بیان اینکه، شیلات می گویند که ما برای حفاظت از منابع آبزیان و ذخایر دریایی مجوز صید برای صیادان بومی نمی دهیم، پس چرا در این چند سال مجوز صید ترال به کشتی های خارجی داده شد.

وی افزود: این شگرد شیلات است، که شیلات گفته است که ماهی کم است پس چرا در بقیه کشور ها به صیادان خود این اجازه می‌دهند، و به طور قانونی صیاد ها صیدشان را انجام میدهند. در صورتی که شیلات ایران هم این کار را می تونستند که انجام بدهند.

این صیاد سیریکی با بیان اینکه، ما صیادان سیریکی از مسولین تقاضا داریم دراین چند روز مانده به پایان مهلت ثبت نام فکری عاجل نسبت به این موضوع کنند…صیادان با سابقه ۴۰ سال صیادی از ثبت نام جا مانده است.

وی با ابراز گلایه از مسئولین شهرستان گفت: دراین بین حق صیادان سیریکی بشدت ضایع شد‌ه است، و همه شهرستانها سایت براشون براحتی باز و قابل دسترس بود وکد تاییدیه استانداری براشون اوکی میشود، ولی برای صیادان سیریکی این کد تاییدیه از سوی استانداری تایید نشده و همه از ثبت نام جا مانده اند.

وی با بیان اینکه، صحبت های ما صیادان به محضر مبارک مسئولان بزرگوار برسانید که ما صیادان سوخت مورد نیاز شناورهای خود را با باک‌ موتور سیکلت تامین می کنیم.

اندکی ذخایر دریایی دلیلی برای ندادن مجوز شده است

سلیمان سرگلی یکی دیگر از صیادان بومی سیریک درگفتگو با خبرنگار سایت خبری تحلیلی سیریک، اظهار کرد: مشکلات صیادان را با انجام مکاتبات متعدد با مسوولان، پیگیریهای مختلف از طریق مسوولان محلی و استانی را صورت دادیم ولی از عدم نتیجه گیری خسته شده ایم و مسئولان نتوانسته اند در مرکز شهرستان امورات را انجام بدهند واقعاً چرا کسی درد و مشکلات ما صیادان را بعد از این همه سال نمی شنود.

سرگلی با بیان اینکه، برخی به بهانه اینکه ذخایر ماهی در منطقه اندک است، هنوز با گذشت بیش از ۴۰ سال از صدور مجوز برای شناور قایق و لنج صیادی خودداری می کنند، بیان کرد: سیریک و جاسک با آب‌های آزاد اقیانوس هند متصل هستند و از نظر ذخایر هیچ محدودیتی ندارد چون صید در محدوده آب های مشترک و فراساحل اقیانوس انجام می شود و اگر صیادان ایران ماهی را صید نکنند بیش از ۴۰ کشور حاشیه اقیانوس هند و سایر نقاط جهان ماهی را صید و سود را عاید خودشان می کنند.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که صیادان فاقد مجوز صید، عدم دریافت سوخت بنزین برای قایق ها است، به طوری که اکنون ما صیادان فاقد مجوز بنزین را هر لیتر به مبلغ ۱۷ هزارتومان در بازار سیاه تهیه می کنیم

داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
لینک کوتاه:
http://azini.ir/?p=69290